Rut

Redita Service

Hemstäd, hushållsnära tjänster, byggstäd, kontorsstäd, flyttstäd, flytt och transport

08-515 14 144

Rutavdrag

Det arbete som du söker rutavdrag för, ska tillhöra hushållsarbetets kärnområde och utföras i en bostad som du bor i eller använder som fritidsbostad eller som dina föräldrar bor i eller använder som fritidsbostad. Hushållsarbete som rengöring, underhåll och tvätt ger rätt till rutavdrag. Även barnpassning, omsorgstjänster och enklare trädgårdsarbete kan ge rätt till rutavdrag.

 

Rutavdragets storlek

Skattereduktion för rot- och rutarbeten medges med halva arbetskostnaden men sammanlagt högst 25 000 kronor per person och år (gäller personer under 65 år). Det är utföraren, till exempel snickaren eller målaren som du anlitat, som ansöker om ditt preliminära rot- och rutavdrag och begär utbetalning från Skatteverket. Din slutliga skattereduktion fastställs i samband med att din inkomstdeklaration godkänns.

 

Du hittar mer information om och exempel på rot- och rutarbete som du kan få respektive inte få avdrag för under respektive rubrik.

 

Observera att listorna inte är fullständiga och att det endast är arbetskostnaden som ger rätt till skattereduktion.

 

Anlita en utförare som är godkänd för F-skatt

När du köper rutarbete av en utförare som är godkänd för F-skatt, dras upp till halva arbetskostnaden av på fakturan. Du betalar alltså bara ena halvan, inklusive moms. Den resterande delen begär utföraren från Skatteverket efter att du har betalat din faktura.

 

Du får med andra ord den preliminära skattereduktionen direkt. Skatteverket meddelar dig därefter att vi betalat ut pengar till den som utfört arbetet och hur mycket.

 

Det belopp som du har fått i preliminär skattereduktion kommer att vara förtryckt i din inkomstdeklaration. Genom att godkänna de förtryckta uppgifterna intygar du att allt är rätt och att alla villkor för slutlig skattereduktion är uppfyllda. Det är du som köpare som är ytterst ansvarig för att uppgifterna är riktiga.

REDITA SERVICE AB

Grevgatan 14, 11453 Stockholm

08-515 14 144 (08:00-17:00)

info@reditastad.se

Copyright © Redita Service AB

All Rights Reserved